Blog

Annyi minden történik az irodáinkban és azokon kívül. Bármiről is legyen szó, itt a hírek rovatunkban megtalálhatja – olvassa el!

 

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a 2024. április 23. előtt, denkstatt néven megjelenő írások és grafikák 2024. április 23-tól EY denkstatt néven jelennek meg. További információ az EY denkstatt névváltozásról: https://denkstatt.hu/ey-denkstatt/

Piaci hírek

A beépült karbon és az EPD-k szerepe

Az épületek energiateljesítményére vonatkozóan új fogalmak és követelmények jelentek meg az uniós jogalkotásban, amire itt az idő felkészülni. Az EPBD módosítása nem feltétlenül jelent csak adminisztratív terhet az építőipar szereplői számára, hanem üzleti előny is kovácsolható a konkurenciával szemben.

Bővebben
epd építőanyagok
Belső hírek

EPD-vel az építőipar csökkenő karbonkibocsátása felé

2024. január 31-ei „Építőanyagok jelentősége az épületek dekarbonizációja” c. online eseményünk keretében kollégáink részletesen bemutatták az épületek energiahatékonyságáról szóló EU-direktívával (Energy Performance of Buildings Directive) kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

Bővebben
greenwashing 2024
Piaci hírek

Zöld állítások a kommunikációban, hazai helyzet a greenwashing területén

A fogyasztók vásárlási döntéseire egyre nagyobb hatással vannak, de még mindig értelmezésre szorulnak a zöld állítások és környezetvédelmi címkék valós tartalmai. A Gazdasági Versenyhivatal hitelesebb kommunikációra szorítaná a vállalatokat, ehhez életciklus elemzést (LCA), a leglényegesebb környezeti kihívásokra való fókuszálást, nyilvánosságot, edukációt és ellenőrzést javasol.

Bővebben
karbon szakkifejezések
Piaci hírek

15 karbon kifejezés

Szén-dioxid egyenérték, karbonkibocsátás, karbonlábnyom, karbonelnyelő, szén-dioxid-elszámolás, dekarbonizáció…

Bővebben
visszaélés bejelentés
Piaci hírek

Az indokolt panaszkodás nem árulkodás

2023. július 25-től hatályos a panaszokról, a közérdekű bejelentésekről, valamint a visszaélések bejelentésével összefüggő szabályokról szóló 2023. évi XXV. Törvény, ami a magánszektorra is vonatkozik.

Bővebben
Belső hírek

Interjú Christian Plas-szal

A denkstatt megalapítása óta 30 év telt el. Sok minden történt ezalatt. Christian Plas, a denkstatt ügyvezető igazgatója és társalapítója személyes interjúban mesél a kezdetekről, valamint a jelenlegi és jövőben várható ökológiai állapotokról a klímaváltozás tükrében.

Bővebben
akadálymentes iroda
Partnereink hírei

ESG szempont a munkahelyi akadálymentesség?

A magyar foglalkoztatottak töredéke, 3 százaléka áll megváltozott munkaképességű személyekből. Ezt az alacsony adatot az is igazolja, hogy a Magyarországon működő vállalatok csak egy elenyésző hányada biztosít munkát a fogyatékossággal élők számára.

Bővebben
gri
Piaci hírek

Új GRI szabványok – 2021

A Global Reporting Initiative (GRI) megújult, fenntarthatósági jelentésre vonatkozó egyetemes szabványainak célja, hogy a befektetők több információt kapjanak az emberi jogokkal, valamint a vállalatok környezetre és társadalomra gyakorolt hatásának általános átláthatóságával és irányításával kapcsolatban.

Bővebben
Piaci hírek

A CO2-árak rekordmagasak

Nikolas Sachs, MBA – a denkstatt vezető tanácsadója 2019-ben elhangzott egy olyan forgatókönyv, amely szerint az EU kibocsátás-kereskedelmi rendszerének (ETS)

Bővebben