Mobilitás és fenntartható városok

A fenntartható közlekedés és várostervezés sokkal több, mint az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentéséhez való hozzájárulás. Mindkettő a jövő élőhelyeinek alapját képezi.

A jövő közlekedési és építőipari ágazatának alakítása

Találja meg az utat a fenntartható városokhoz és az intelligens mobilitási megoldásokhoz

Mi a várostervezés?

A várostervezés azzal a kérdéssel foglalkozik, hogy hogyan kell megszervezni a városokat, régiókat és városi tereket. Mivel a várostervezésnek számos fejlesztésre kell reagálnia, a kihívások sokrétűek. A klímaváltozás miatt egyre több város válik hőszigetté. A gyors urbanizáció és a városi terjeszkedés szintén kihívások elé állítja a város- és regionális tervezést. Az intelligens városokra vonatkozó koncepciók iránt nagyobb a kereslet, mint valaha.

A fenntartható városfejlesztésnek a mobilitással és logisztikával kapcsolatos kérdések széles körével kell foglalkoznia. Ezek nemcsak az életminőség és a nagyvárosi terület társadalmi és gazdasági vonzereje szempontjából alapvető fontosságúak. Az építésből és szállításból származó üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése szintén a fenntartható közlekedési megoldások egyik kulcskérdése.

A vállalatok fontos szerepet játszanak ebben az összefüggésben. Fenntarthatósági stratégiájuk és dekarbonizációs terveik részeként az intelligens mobilitási koncepciók gyakran a vállalat fenntarthatósági teljesítményének javítását szolgáló fő mozgatórugónak számítanak. Ez magában foglalja az alkalmazottak ingázását, az üzleti utazásokat vagy az árucikkek alacsony kibocsátású szállítását.

A városok, a közlekedés és a logisztika fenntarthatóvá tétele

A nagyvárosi területekkel, a közlekedéssel és a logisztikával kapcsolatos követelmények különböző tényezők miatt növekednek. Az urbanizáció, a demográfiai változások, az ingadozó piaci dinamika, a klímaváltozás, a szabályozás, a digitalizáció és az innováció átalakítják a városokat és a régiókat.

Napjaink legnagyobb kihívásává vált a közlekedési és az építőipari dekarbonizációja mellett egy hozzáférhetőbb, fenntarthatóbb és egészségesebb mobilitási rendszer, valamint élhetőbb, rugalmasabb és méltányosabb terek kialakítása. Ez a kihívás egyben lehetőség is:

Vállalkozások számára

Csökkentse a közlekedési kibocsátást azáltal, hogy munkavállalóival együttműködve fenntarthatóbb és kényelmesebb ingázást vagy üzleti utazást alakít ki, és zöld logisztikai koncepciókat vezet be.

Ingatlanfejlesztők és tulajdonosok számára

Integrálja a fenntarthatóságot projekt- és stratégia szinten, az ESG-teljesítmény és az éghajlattal kapcsolatos kockázatok kezelése, valamint a növekvő befektetői és szabályozási igények kezelése érdekében.

Önkormányzatok számára

Az életminőség javításával, a változó éghajlathoz való alkalmazkodással, a stabil infrastruktúra biztosításával, a különböző érdekelt felek igényeinek integrálásával és a gazdaság fellendítésével kapcsolatos sokrétű kihívások kezelése.

Az EY denkstatt szolgáltatásai a vállalata előnyére válnak

  • Csökkentse alkalmazottai és a teherszállítással kapcsolatos kibocsátását és költségeit
  • Javítsa alkalmazottai egészségét, jólétét és munkahelyi elégedettségét
  • A jobb ingatlanfejlesztéseknek köszönhetően alakítson ki és biztosítson hosszú távú értéket, amivel felhívhatja a befektetők és bérlők figyelmét
  • Építsen élhető, intelligens és befogadó városokat és városrészeket

Szolgáltatásaink a fenntartható közlekedés és várostervezés területén

A nettó zéró közlekedés és épületek, valamint az élhető és fenntartható városok megvalósítása ambíciót, bátorságot, szakértelmet és interdiszciplináris megoldásokat igényel. Azért vagyunk itt, hogy támogassuk vállalatát ebben az átmenetben.

Okos városok és kerületfejlesztés

Alakítsa a jövőt: Fenntartható, inkluzív és élhető városok és városrészek kialakítása.
A fenntarthatóság korai integrálása egy zöld város vagy okos városrész fejlesztésébe értéket teremt, csökkenti a költségeket és növeli az életminőséget. Az ingatlanszektort olyan fenntarthatósági koncepciókkal és új kerületfejlesztésekkel támogatjuk, amelyek ambiciózus tulajdonságokra és célokra építenek. Emellett támogatjuk a városokat a fenntarthatóbbá, rugalmasabbá és élhetőbbé válás útján, ötvözve a technológiai megoldásokat a társadalmi innovációval.
További információ

Fenntarthatósági stratégia az ingatlanok számára

Integrálja a fenntarthatóságot, haladjon a nettó zéró megvalósítása irányába, kezelje az ESG-teljesítményeket és -kockázatokat.
Megalapozott fenntarthatósági és klímastratégiákkal, az épületek tanúsítási és taxonómiai követelményeinek alapos ismeretével, valamint széles körű intézkedésekkel támogatjuk vállalatát. Ez egyre fontosabbá válik, mivel az ingatlanfejlesztők, tulajdonosok és befektetők óriási kihívással néznek szembe a fenntartható, nettó zéró épületek felé való átmenet során. Ráadásul a pénzügyi piacok és a szabályozó hatóságok ambiciózus stratégiákat és megbízható ESG-adatokat követelnek.
További információ

Vállalati mobilitás-menedzsment

Csökkentse az alkalmazottak ingázásából, az üzleti utazásokból és a flottából származó kibocsátásokat.
A munkavállalók ingázása hatással van a fenntarthatóságra, az egészségre és a jólétre. Ráadásul az üzleti utazások gyakran a vállalat karbonlábnyomának jelentős részét teszik ki. Vállalati mobilitás-menedzsment szolgáltatásaink célja a költség- és kibocsátáscsökkentés, valamint a munkavállalók nagyobb fokú elkötelezettsége. Lehetővé teszi, hogy a tömegközlekedés, az aktív utazás, a megosztott mobilitás, a virtuális mobilitás és a zéró kibocsátású járművek támogatásával bizonyítsa elkötelezettségét a fenntartható mobilitási átállás iránt.
További információ

Zöld épületek és tanúsítás

Tervezzen jobb épületeket, minősítse és növelje hosszú távú értéküket.
A nemzetközileg elismert szabványoknak való megfelelés segít a mérnököknek, építészeknek és az épülettulajdonosoknak olyan fenntartható épületek kialakításában, amelyek megfelelnek környezetvédelmi és használhatósági követelményeknek. Az épülettervezési munka és a projekt megvalósításának különböző fázisaiban műszaki szakértelmet nyújtunk. Ez magában foglalja a környezeti, gazdasági és társadalmi-kulturális dimenziók szisztematikus figyelembevételét, valamint a BREEAM és LEED fenntartható épület és városrész tanúsítványokat.
További információ

Fenntartható logisztika

Csökkentse az áruszállításból származó kibocsátásokat és költségeket.
A közlekedésből származó kibocsátások 40 százalékát a teherszállítás teszi ki, és sürgősen szükség van a közúti közlekedés dekarbonizációjára, különösen a városokban. Mivel a vállalkozásoknak változó technológiai és szabályozási környezetben kell helytállniuk, és bizonytalanok a megoldások megvalósíthatóságát illetően, a köz- és magánszektorral együtt dolgozunk a vállalkozások, városok és régiók számára fenntartható logisztikai koncepciókon.
További információ
Szívesen támogatjuk a folyamatok különböző szakaszaiban, és megtaláljuk a vállalatának megfelelő stratégiát!

FAQ

Gyakran ismételt kérdések a mobilitásról és a fenntartható városokról

Az okos város olyan modern nagyvárosi terület, amely a technológiai és társadalmi innovációra épül, hogy lakói számára magas szintű jólétet biztosítson. Ez magában foglalja például a fenntartható városi közlekedést vagy az előremutató városfejlesztést, a részvételi struktúrákat és a befogadást. Tudjon meg többet róla.

A fenntartható városokat magas életminőség jellemzi. Egy város fenntarthatóságát a társadalmi, környezeti és gazdasági hatások jellemzik. A városi lábnyom, valamint a biztonság és a munkahelyi lehetőségek alakíthatják egy város fenntarthatóságát. Az ökováros vagy a zöld város is gyakori elnevezése a városi fenntarthatóságra törekvő modern nagyvárosi területeknek.

A várostervezés szorosan összefügg az klímaváltozással. Egyrészt a városi területeken sok embert érintenek a klímaváltozás hatásai – például a hőszigetek kialakulásán keresztül. Ezért a városoknak a klímaváltozáshoz való alkalmazkodási intézkedéseket is meg kell hozniuk. Másrészt a városi területek nagymértékű üvegházhatású gázkibocsátást okoznak, amelyet csökkenteni kell a klímaváltozás mérséklése érdekében. A várostervezésnek mindkét témára reagálnia kell.

A fenntartható közlekedés elérhető, fenntartható és egészséges mobilitási rendszereken keresztül valósítható meg. A közlekedéssel kapcsolatos kibocsátások csökkentése mellett a fenntartható közlekedés a társadalom és a gazdaság számára megfizethető és elérhető megoldásokat is keres.

A fenntartható közlekedés azért fontos, mert a közlekedésnek hatalmas környezeti és társadalmi hatása van. A fenntartható közlekedésre vonatkozó megoldások, mint például a kibővített tömegközlekedési infrastruktúra, csökkenthetik a szén-dioxid-kibocsátást, elősegíthetik a gazdasági növekedést, és hozzájárulhatnak a társadalom elégedettségéhez és életminőségéhez. Ezen túlmenően a fenntartható közlekedés átfogó szemlélete fontos azon vállalatok számára, amelyek csökkenteni kívánják a közlekedéssel kapcsolatos kibocsátásaikat.

Kapcsolatfelvétel

Töltse ki az alábbi űrlapot, és csapatunk örömmel segít kérdései, észrevételei kapcsán.

Köszönjük üzenetét! Hamarosan válaszolunk Önnek.