Magyarország legnagyobb fenntarthatósági (ESG) tanácsadója jön létre az EY és a denkstatt szolgáltatásainak egyesülésével

Reading Time: 3 minutes

Budapest, 2024.04.23. Magyarország legnagyobb fenntarthatósági tanácsadással foglalkozó csapata jön létre miután a denkstatt az EY csoport tagjává válik. Ennek eredményeként immár több mint 60 magasan képzett szakember segíti a hazai vállalatokat a környezetvédelemmel, fenntarthatósággal és a klímaváltozással kapcsolatos üzleti kihívások kezelésében az EY-nál.


A denkstatt a jövőben „EY denkstatt márkanéven, az EY fenntarthatósági csapatának részeként segíti a vállalatokat speciális szaktudásával. Hazánk mellett Ausztriában, Bulgáriában, Romániában és Szlovákiában is megtörtént az átalakulás.


Az EY Klímaváltozási és Fenntarthatósági tanácsadással foglalkozó területe és az EY denkstatt immár teljes körben képes elősegíteni a zöld átállást többek között a következő szolgáltatási területeken: fenntarthatósági jelentéstétel és hitelesítés; ESG és EHS menedzsment- és jogszabályi megfelelőség; klímaváltozási és dekarbonizációs stratégiakészítés; tranzakciókat támogató környezetvédelmi, műszaki és ESG átvilágítás; környezetvédelmi és gazdasági hatásvizsgálatok, zöld épület minősítési szolgáltatások, és digitális ESG megoldások bevezetése az EY globális partnereivel együttműködésben.


Mindezt olyan sokoldalú csapattal teszi az EY, amelyben a klasszikus menedzsment tanácsadók, adótanácsadók és könyvvizsgálók találkoznak a természettudomány és műszaki területek szakértőivel – akik többek között környezetmérnökök, környezetgazdászok, munkavédelmi szakértők és geológusok.

“A célunk egyértelmű – minél hatékonyabb tanácsadás a vállalatok fenntartható fejlődéséhez. Szolgáltatásaink egyesülésének köszönhetően teljes körű, ágazatspecifikus megoldásokkal fogjuk segíteni a hazai vállalatokat a zöld átállás során. Biztos vagyok benne, hogy ennek a lépésnek köszönhetően együtt még nagyobb pozitív hatást fogunk elérni és olyan értéket teremteni, amelyből ügyfeleink, munkatársaink és a hazai gazdaság is jelentősen profitálhat” – hangsúlyozta Vékási Tamás, az EY Magyarország vezérigazgatója.

Kónya Zsolt, az EY Magyarország Könyvvizsgálati Üzletágának vezetője hozzátette: „A felelős, fenntartható vállalati működés fontossága az elmúlt évek során egyre fokozódott és a folyamat várhatóan az elkövetkezendő években sem áll meg. Ez a lépés jól mutatja az EY elkötelezettségét aziránt, hogy a lehető legnagyobb támogatást tudjuk adni ügyfeleinknek abban, hogy megfeleljenek az egyre szigorúbb szabályozói követelményeknek és az immáron pénzügyi audit tárgykörébe sorolt fenntarthatósági jelentésre adott magas színvonalú könyvvizsgálattal támogassuk ezt a kiemelten fontos ügyet.”

Jenei Attila, az EY denkstatt vezetője és az EY Fenntarthatósági és Klímaváltozási szolgáltatásainak partnere kiemelte, hogy a három évtizedes múltú denkstatt csatlakozásával mindkét cég ügyfelei még szélesebb körű szolgáltatásokat vehetnek igénybe. “A két cég szakértelmének és szakmai kapcsolatrendszerének egyesítése ésszerű válasz arra a napjainkban látható folyamatra, amely során a fenntarthatóság természettudományos valósága egyre inkább az üzleti döntéshozók fókuszába kerül.”

Lukács Ákos, az EY Fenntarthatósági és Klímaváltozási szolgáltatásainak partnere elmondta, hogy a cégek tudásának egységesítésével jelentősen erősödnek a kompetenciáik és a kapacitásaik is. „Kétség sem férhet hozzá, hogy mostantól bármilyen komplex környezetvédelemmel, fenntarthatósággal és klímaváltozással kapcsolatos kihívást meg tudunk válaszolni ügyfeleinknek úgy, hogy azáltal jelentősen hozzájáruljunk zöld és fenntartható növekedésükhöz és a klímaváltozással szembeni ellenállóképességük megértéséhez és megszerzéséhez.”

Az EY globálisan 2020-ban karbonsemlegessé, 2021-ben karbonnegatívvá vált, jelenlegi célja a nettó zéró karbonkibocsátás elérése 2025-re, amihez az EY Magyarország is hozzájárul.

Az EY denkstattról

Az EY denkstatt a vállalatokat érintő környezeti és társadalmi kihívások gazdasági hatásainak megértésével nyújt naprakész, tudományosan megalapozott válaszokat, előtérbe helyezve a gazdasági, az ökológiai és a társadalmi szempontokat az ügyfeleinkkel való együttműködésünk során. További információért kérjük, látogasson el weboldalunkra.  https://www.ey.com/hu_hu/ey-denkstatt

 

Az EY-ról

Az EY egy jobban működő világ felépítésén dolgozik hosszú távú érték teremtésével ügyfeleink, munkatársaink és a társadalom számára, valamint a bizalom erősítésével a tőkepiacokon.

 

Az adatok és technológiai ismeretek birtokában az EY sokrétű csapatai több mint 150 országban garantálják a megbízhatóságot, és támogatják ügyfeleink növekedését, átalakulását és működését.

 

Az EY csapatai a könyvvizsgálat, a tanácsadás, a jog, a stratégia, az adó és a tranzakciók területén a legjobb kérdésekkel közelítik meg napjaink összetett problémáit, hogy megtalálják az új megoldásokat.

 

Az EY név a globális szervezetre, illetve az Ernst & Young Global Limited egy vagy több tagjára utal, amelynek mindegyike önálló jogi személy. Az angliai székhelyű Ernst & Young Global Limited (company limited by guarantee) nem foglalkozik ügyfelek részére történő szolgáltatásnyújtással. A személyes adatok EY általi gyűjtésére és felhasználására vonatkozó információk, valamint az érintettek adatvédelmi jogszabályok szerinti jogainak leírása az ey.com/privacy címen érhetők el. További információkért szervezetünkről kérjük, látogasson el honlapunkra a www.ey.com/hu_hu címen.

További kérdés?

Kapcsolatfelvétel

Töltse ki az alábbi űrlapot, és csapatunk örömmel segít kérdései, észrevételei kapcsán.

Kapcsolatfelvétel

Töltse ki az alábbi űrlapot, és csapatunk örömmel segít kérdései, észrevételei kapcsán.

Köszönjük üzenetét! Hamarosan válaszolunk Önnek.