A CO2-árak rekordmagasak

Reading Time: 2 minutes

Nikolas Sachs, MBA – a denkstatt vezető tanácsadója

2019-ben elhangzott egy olyan forgatókönyv, amely szerint az EU kibocsátás-kereskedelmi rendszerének (ETS) CO2-ára 2030-ra elérheti a 100 EUR/tonnát. Szakértőként ezt tűnt a legvalószínűbb forgatókönyvnek. Akkoriban a 25 EUR/tonna CO2-árat is túl magasnak éreztük, a 100 EUR/tonna 2030-as előrejelzés pedig erős túlzásnak tűnt. 2023. február 20-án az EU ETS keretében a CO2-kibocsátás tonnájára vonatkozó tanúsítvány ára először érte el a 100 EUR/tonna árat.

A CO2 árak emelkedésének okai és mire kell felkészülnünk

A szén-dioxid-árak rövid távú volatilitása és hosszú távú bizonytalansága továbbra is magas marad, mivel a nagyvállalatok és a befektetők fedezeti ügyleteket kötnek és a CO2 árára spekulálnak, miközben már most is egy bizonytalansággal körülvett VUCA világban működünk. Az azonban biztos, hogy a CO2 árak földrajzi és iparági kiterjedése, valamint az ár tekintetében is bővülni fognak, ezért íme néhány módszer, amellyel a vállalatok felkészülhetnek és kezelhetik ezeket a bizonytalanságokat.

Hogyan támogatjuk a CO2 árak kezelésében?

Támogatást nyújtunk ott, ahol fenntartható értékeket kell teremteni. 30 éve kísérjük ügyfeleiket a fenntartható és jövőorientált üzleti modell felé vezető úton. Széleskörű referenciáink és sokrétű együttműködésünk bizonyítják szakértelmünket. Forduljon hozzánk bizalommal a lehetséges következő lépésekkel kapcsolatban, amelyekben a vállalata gondolkodik.

Reach out to: Nikolas Sachs, Associate Manager – nikolas.sachs@denkstatt.at

További kérdés?

Kapcsolatfelvétel

Töltse ki az alábbi űrlapot, és csapatunk örömmel segít kérdései, észrevételei kapcsán.

Kapcsolatfelvétel

Töltse ki az alábbi űrlapot, és csapatunk örömmel segít kérdései, észrevételei kapcsán.

Köszönjük üzenetét! Hamarosan válaszolunk Önnek.