repohár

Életciklus hatásvizsgálattal tiszta vizet öntünk a (Re)pohárba

Reading Time: < 1 minute

Szinte mindenki kezében megfordult már egy repohár és biztos számos esetben felmerült a fogyasztó fejében, hogy érdemes-e visszaváltani, mi lesz a sorsa a műanyag pohárnak? Valóban jobb ez, mint az üvegpohár vagy a papírpohár használata?
 
A Cup Revolution-nek készült életciklus hatásvizsgálatban - amelyben a cég újrahasználható termékeinek a körkörös gazdaságban való működését vizsgáltuk meg – erre is választ kapott a megbízónk. Az elemzés célja az volt, hogy meghatározható legyen: a Cup Revolution által forgalmazott termékek hány begyűjtés-mosás-kiszállítás köre után jelentenek kisebb környezeti hatást, mint ugyanennyi legyártott egyszer használatos alternatíva. 
 
Többé már nem titok: az egyszerhasználatos termékekkel összehasonlítva a RevoCup poharai a hetedik használat után jobb környezeti teljesítményt mutatnak. 
 
A repoharak életútjáról is beszélt vezető tanácsadónk, Bajnóczki Csongor és Maros Róbert, a Cup Revolution ügyvezetője A holnap tegnapja c. fenntarthatósági rádióműsorban, amely visszahallgatható Spotify-onés Apple Podcasts-en.

Bajnóczki Csongor és Maros Róbert

További kérdés?

Kapcsolatfelvétel

Töltse ki az alábbi űrlapot, és csapatunk örömmel segít kérdései, észrevételei kapcsán.

Kapcsolatfelvétel

Töltse ki az alábbi űrlapot, és csapatunk örömmel segít kérdései, észrevételei kapcsán.

Köszönjük üzenetét! Hamarosan válaszolunk Önnek.