EHS menedzsment megoldások

Az EHS menedzsment a vállalatok környezetvédelmi, egészségügyi és munkavédelmi szempontjait foglalja magában. Az átalakulások, a válságok és lehetőségek idején az EHS menedzsment segít a fenntarthatósági menedzsment szilárd megalapozásában.

Három betű, nagy jelentőséggel: Az EHS lehetőségek kiaknázása az üzleti teljesítmény maximalizálását jelenti

Az EHS menedzsment több, mint a jogszabályoknak való megfelelés, a munkahelyi egészség vagy a munkavédelem biztosítása. Az EHS menedzsment mára a szervezeti stratégia fontos eleme.

Miért fontosak az EHS rendszerek és folyamatok megértése

Az EHS stratégiai jelentőségű. A vállalatok felmérik és megbirkóznak az EHS terület kihívásaival, azonosítják és megragadják a benne rejlő lehetőségeket. Az EHS a vállalati rendszerek és folyamatok felismeréséhez, valamint a kapcsolódó környezeti és fenntarthatósági kérdésekre gyakorolt hatások megértéséhez vezet.

A környezeti teljesítmény szisztematikus javításának szempontjai

Milyen versenyelőnyt teremt az EHS menedzsment?

Hogyan profitálhat a vállalkozása az EHS menedzsmentből?

A környezet- vagy egészségvédelmi és munkavédelmi irányítási rendszer a sikeres vállalat alapja. EHS menedzsment szolgáltatásainkkal segítünk:

  • Megfelelni az ügyfeleknek és a piac igényeinek.
  • Biztosítani a jogi megfelelőséget a vállalaton belül.
  • Létrehozni a folyamatokat és szilárd alapot teremteni a fenntarthatósági irányításhoz.
  • Megbízható EHS-mérőszámokat gyűjteni, amelyek megfelelnek a külső auditokon (pl. CSRD).
  • Kezelni a környezeti folyamatokat és a környezeti adatokat.
  • Erősíteni a munkáltatói márkaépítésben.
  • Előrejelezni az ügyfelek és más érdekelt felek kéréseit.

EHS menedzsment szolgáltatásaink

Az EHS menedzsment a kezdetek óta az egyik legfontosabb tanácsadói területünk. Környezetvédelmi, egészségügyi és munkavédelmi tanácsadóink segítségével ügyfeleink mélyebben megérthetik vállalatuk környezeti hatásait, valamint azokat a külső (környezeti) hatásokat, amelyek érinthetik vállalatukat.

Elemezzük és optimalizáljuk a folyamatokat, és közösen vezetünk le intézkedéseket a környezeti teljesítmény javítására. Ezenkívül folyamatos támogatást nyújtunk a vállalata irányítási rendszerének működéséhez. Megközelítésünk a következőket takarja:

Irányítási rendszerek bevezetése

Irányítsa és optimalizálja folyamatait átlátható és világos struktúrák bevezetésével
Minőség-, környezet-, egészségvédelmi és biztonsági, valamint energiairányítási rendszerek bevezetésében nyújtunk támogatást a nemzetközi ISO 9001, 14001, 45001 és 50001 szabványok alapján. Az irányítási rendszerek integrálása célorientált, gyakorlatias és egyéni megközelítést követ. A különböző iparágakban és szervezetekben szerzett 30 éves tapasztalatunk ezen a szolgáltatási területen segít abban, hogy megtaláljuk a vállalata számára legjobb megoldást.
További információ

Jogi megfelelés

A jogi megfelelés biztosítása a változó világban
A gyorsan változó szabályozási követelmények környezetében a vállalati szintű jogi megfelelés egyre nagyobb kihívást jelent. Mindazonáltal, a jogi megfelelés minden vállalkozás számára elengedhetetlen. Segítünk a vállalatának abban, hogy úgy tudjon megfelelni kötelezettségeinek, hogy közben a szükséges erőforrásokat a lehető legkisebbre csökkentse. Emellett, a Szabályozási Monitoring a jogi nyilvántartással ellentétben tájékoztatást ad a jövőbeni szabályozásokról. Zöldmosás-megelőzési szolgáltatásokat is kínálunk.
További információ

Mutatók és adatok kezelése

Alkalmazzon kvantitatív mutatókat a stratégiai fenntarthatósági menedzsment kialakításához
A megfelelő jelentéstételi rendszer és a fenntarthatósági irányítás kialakításához kvantitatív mutatók átfogó készletére van szükség. Ezek válik kézzelfoghatóvá a fenntarthatóság. A mutatók segítenek a szervezet szilárd célkitűzésében és nyomon követik a célok felé vezető teljesítményt. Támogatásunkkal kialakíthatja a megfelelő folyamatot az adatok kezeléséhez, azonosíthatja a megfelelő mutatókat, és kiválaszthatja a vállalkozás jövőjének megfelelő adatkezelési vagy szoftveres megoldást.

Zöldre mosás elkerülése

A zöldre mosás többnyire a fogyasztók megtévesztésén vagy átverésén alapuló versenyelőny megszerzésével függ össze
Gondoskodunk arról, hogy az üzleti stratégiában és kommunikációs aktivitásaiban ne jelenjen meg a zöldre mosás és segítünk megelőzni a jogi és reputációs károkat.
TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

Támogatáskezelés

A környezetvédelmi szempontból releváns finanszírozási eszközök és finanszírozási lehetőségek optimális felhasználásával valósítsa meg projektjeit
Támogatjuk a fenntartható támogatáskezelésben, például az üvegházhatású gázok semlegessége felé vezető úton. Egyedi támogatási elemzésekkel csökkentjük a vállalata költségeit és üzleti kockázatait. Sokéves tapasztalatunk révén azonosítjuk ügyfeleink számára a támogatási lehetőségeket, és támogatást nyújtunk a támogatási projektek leadásában és feldolgozásában.

Belső ellenőrzések

A külső perspektíva megismerése a megfelelés és a lehetőségek szempontjából
Belső auditálást kínálunk az ISO 14001/EMAS, 50001, 45001 és 9001 szabványok tekintetében. Megfelelő végrehajtás esetén az auditok az egyik leghatékonyabb eszközt jelentik a szervezet különböző aspektusaiban lehetséges javulások azonosítására - a minőségügyi és EHS témáktól kezdve a jogi ügyekig és kockázatokig. A külső visszajelzések segítenek a megoldások kidolgozásában, rávilágítanak a lehetőségekre, és értékes inputokat nyújtanak a projektek megvalósításához. Külső szemlélettel javítjuk rendszerét, hogy megfeleljen a vonatkozó szabvány követelményeinek, és megfelelően reagáljon a változásokra, ami a versenyelőny egyik fő forrása.
A világos folyamatok jelentik a fenntarthatóság alapját a vállalatában.
EHS Management szolgáltatásaink biztosítják a tartalmat.

FAQ

Gyakran ismételt kérdések az EHS menedzsmentről

Az EHS, HSE és SHE kifejezések tartalmilag megegyeznek. Ugyanazt a témát jelölik, és gyakran szinonimaként használják őket. Mindegyik a környezet, egészség és munkavédelem kifejezések rövidítése, de módosított sorrendben (pl. a HSE menedzsment a Health Safety Environment (egészség, munkavédelem, környezet) kifejezést jelenti).

A környezet-, egészség- és munkavédelem vagy EHS-menedzsment a törvényekben, rendeletekben és a vállalati minőségirányításban gyakori kifejezés. A potenciális veszély- és kockázatforrásokkal foglalkozik, és biztosítja a munkahelyi biztonságot. A vállalat egészség- és biztonságpolitikája mellett a folyamatok optimalizálása és az irányítási rendszerek bevezetése is nagy szerepet játszik. Így az EHS-menedzsment a tevékenységek széles körét foglalja magában, hogy a vállalatok megfeleljenek a jogszabályoknak, biztosítsák a biztonságot és lehetővé tegyék a hatékonyságot. Ez az alapja a vállalat fenntarthatósági menedzsmentjének is, amely például adatokra támaszkodik. EHS-menedzsment szolgáltatásaink ezért a mutatószám- és adatkezelési megfontolásokra is kiterjednek.

Különböző EHS-irányítási szabványok léteznek. A legismertebbek közé tartozik a minőségirányítási rendszerekre vonatkozó ISO9001 és a környezetirányítási rendszerekre vonatkozó ISO14001. Az ISO45001 egy újabb szabvány a munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági irányítási rendszerekre, amely némi átfedést mutat az ISO14001-gyel. Az ISO50001 az energiagazdálkodásra vonatkozik, és szintén fontos témája az EHS-menedzsment és a fenntarthatósági fejlesztéseknek. A legszélesebb körben használt EHS Management szabványokkal dolgozunk, és támogatjuk abban, hogy a belső auditok során megtalálja vállalata hiányosságait és lehetőségeit.

A költségek és a szükséges erőforrások jelentősen eltérnek a vállalat összetettségétől függően. A folyamatok és a szabványoknak megfelelő követelmények adaptálásának és optimalizálásának aktuális állapota is fontos sarokköve a költségszámításnak. Javasoljuk a hiányelemzés elvégzését, amely világos képet nyújt.

Az alkalmazottak motiválása és meggyőzése az EHS-stratégia támogatásáról klasszikus változásmenedzsment, és különböző eszközökön múlik. Például a belső kommunikáció javítását célzó folyamatok kiépítése és megalapozása kulcsfontosságú az irányítási rendszerek bevezetési folyamatában.

Az irányítási rendszer bevezetése során a vállalat folyamatait felülvizsgálják és elemzik környezeti vonatkozásuk szempontjából. Ezzel a megközelítéssel a folyamatok optimalizálhatók. Gyakran jelentős költségmegtakarítás érhető el közvetlen vagy közvetett hatások révén. Jelentősen növelhető a vállalat vonzereje a meglévő vagy leendő alkalmazottak számára.

Kapcsolatfelvétel

Töltse ki az alábbi űrlapot, és csapatunk örömmel segít kérdései, észrevételei kapcsán.

Köszönjük üzenetét! Hamarosan válaszolunk Önnek.