Vállalatunkról

EY denkstatt

Élen járunk a fenntarthatóságban

Teljes körű fenntarthatósági tanácsadást kínálunk immár 30 éve.

Évtizedes tapasztalattal rendelkezünk holisztikus környezetvédelmi, fenntarthatósági és üzleti stratégiai megoldások terén, valamint a teljes bizalmon alapuló ügyfélkapcsolatok kiépítésében. 

Átfogó szolgáltatási portfóliónk kiterjed a környezeti, társadalmi és vállalatirányítási – ESG – kihívásokra, a legösszetettebb kérdésekben is. Célunk a gazdasági, az ökológiai és a társadalmi szempontokat figyelembevétele az ügyfeleinkkel való együttműködés során.

Egy új fejezet kezdődik: EY denkstatt márkanéven, az Ernst & Young globális Fenntarthatósági csapatának részeként segítjük tovább a vállalatokat a fenntartható fejlődésben és értékteremtésben. Büszkén csatlakozunk a globális EY hálózathoz, egyesítve a szakmai kompetenciákat és szinergiákat teremtve az üzlet és a természettudomány területei között. Ez az EY denkstatt életében egy előremutató fejlemény, ami növeli a pozitív hatásgyakorlás lehetőségét is.  

Egy pillantás a múltba

Európa vezető fenntarthatósági tanácsadó cégévé nőttük ki magunkat, de mint minden más vállalat, mi is kicsiben kezdtük – idővel fejlődtünk és fejlődünk. Nézze meg, hogyan váltunk a nemzetközi EY denkstatt csoporttá!

1993
A híres bécsi Café Hawelkaban indult útjára

5 barát egy nagyon kis irodában kezdi a munkát

1997
A denkstatt Hungary alapítása

Összesen 10 környezetvédelmi szakember 2 országban

2007
A denkstatt Romania és denkstatt Bulgaria alapítása

A denkstatt 40 fenntarthatósági szakértőre nőtt 4 országban

2011
A denkstatt Slovakia és a denkstatt&enertec alapítása

A denkstatt 5 országra terjeszkedett és bővítette tudását az energetikai témákban

2020
A németországi sustainable AG csatlakozik a denkstatt csoporthoz

A denkstatt új szakemberekkel 6 országban, összesen 125 fős csapattá bővül

2022
Új irodák és szakértők Németországban

A Soil & More Impacts csatlakozásával a denkstatt csoport a fenntartható mezőgazdaságban jártas 15 új csapattaggal bővül, és új iroda nyílik Berlinben

2024
denkstatt csoport az EY Globális Fenntarthatósági részévé válik, EY denkstattként működik tovább

Vállalati politika

Szeretnénk jó példát mutatni és követni azokat az elveket, amelyeket mi magunk is ajánlunk ügyfeleinknek.

Ambiciózusan törekszünk szolgáltatásaink és folyamataink folyamatos fejlesztésére, és garantáljuk, hogy tevékenységünkkel hozzájárulunk a fenntarthatósághoz, valamint ügyfeleink érdekeit szolgáljuk. Részletesen az alábbi szempontok képezik vezérlő elveinket:

  • Mindig naprakészek vagyunk az aktuális jogi helyzetet és a szabályozási követelményeket illetően.
  • Dokumentáljuk saját környezeti hatásainkat (pl. mobilitás), és arra törekszünk, hogy azokat a lehető legalacsonyabb szinten tartsuk.
  • Számunkra a kihívások és az akadályok lehetőséget jelentenek a tanulásra, az innovációra és a fejlődésre. Minden munkatársunkat arra bátorítunk, hogy nézzen szembe ezekkel a kihívásokkal, és támogatjuk személyes fejlődésüket.
  • Munkatársaink magas képzettsége és folyamatos képzése elengedhetetlen a további fejlődés és siker szempontjából.
  • Törekszünk a jó információáramlásra és a projektminőségre, az időigény és az erőforrások optimális felhasználására.
  • Feladatnak és kihívásnak tekintjük szolgáltatásaink felülbírálását, hogy folyamatosan növeljük a kínált termékek minőségét és versenyképességét.

SBTi cél

az EY denkstatt hozzájárulása a klímaváltozás elleni küzdelemhez

Az EY denkstatt 1993 óta nyújt tanácsadást vállalatoknak környezetvédelmi és fenntarthatósági kérdésekben. Az üzleti gondolkodás, valamint az ökológiai és társadalomtudományi szaktudás ötvözése a fő területünk. 

A társadalmi, ökológiai és gazdasági fenntarthatósággal foglalkozó tanácsadó cégként példamutató szerepet vállalunk ügyfeleink előtt, és saját klímavédelmi kötelezettségvállalásunkkal úttörőként szeretnénk fellépni. Társadalmi felelősségünkből fakadóan és belső motivációnktól vezérelve tudományosan megalapozott klímacélt tűztünk ki magunk elé, amely megfelel a globális felmelegedés 1,5°C-ra történő korlátozását célzó csökkentési pályának. Klímacélunkat a Science Based Target (SBTi) kezdeményezés kritériumai alapján alakítottuk ki és validáltuk.

Kötelezettséget vállaltunk arra, hogy 2030-ig a 2018-as bázisévhez képest 50 százalékkal csökkentjük abszolút működési kibocsátásainkat (Scope 1+2). Emellett elhatároztuk, hogy mérjük és csökkentjük a Scope 3 (esetünkben például az üzleti utazásokból vagy a dolgozók munkába járásából származó) kibocsátásainkat.

Az őszinte klímavédelemről vallott filozófiánkkal és felfogásunkkal megegyezik, hogy a lehető legátfogóbban igyekszünk csökkenteni kibocsátásainkat – és nem támaszkodunk a karbonkibocsátási egységek segítségével történő ellentételezésre, mivel ezt nem tekintjük prioritásnak globális klímacéljaink eléréséhez.

Folyamatosan dolgozunk belső klímastratégiánkon, amelyet erősen befolyásol a tudományos alapokon nyugvó célunk. Munkatársaink minden telephelyünkön dolgoznak az energiafogyasztás csökkentését és az klímalábnyomunk minimalizálását célzó intézkedések végrehajtásán.

Az SBT-célkitűzésünk eléréséhez szükséges klímaváltozási tervünk meghatározásához integratív megközelítést alkalmaztunk, és az EY denkstatt összes irodájának képviselőit bevontuk. Így a lehető legjobban tudunk reagálni a nemzeti körülményekre, és egyúttal magasan tartjuk kollégáink motivációját a klímaváltozás elleni küzdelemben való részvételre.