Sikertörténet

Az ételszállító dobozok környezeti hatásának összehasonlítása az életciklus-elemzéssel a Rakun Kft. részére

Szolgáltatás

Iparág

Reading Time: 2 minutes

A Rakun célja volt, hogy megoldja az eldobható élelmiszer-csomagoló dobozok problémáját, amelyeket nagyon gyakran újrahasznosíthatatlan anyagból készült dobozokban szállítanak.

Megoldás­unk

A denkstatt Hungary életciklus-elemzést készített a Rakun Kft. számára az elvitelre szállított ételszállító dobozok környezeti hatásának összehasonlítására. Az elemzés megmutatja, hogy 31 alkalom után fenntarthatóbb döntés lehet Rakun dobozba kérni az elviteles ételt eldobható csomagolás helyett. 

Ügyfél­előny

A Rakun újrafelhasználható doboza az eldobható dobozok alternatívája. Környezetbarát, hosszú távú csomagolási megoldás az étkeztetési szolgáltatók és elviteles éttermek számára a tevékenységük során gyakran egyszer használatos, újrahasznosíthatatlan dobozokból keletkező nagy mennyiségű szeméthez képest. További előny, hogy a többször használható acéldoboz cseppmentes megoldást kínál az ételszállításra. Illetve a vendéglátó egységekből álló Rakun dobozközösség környezetbarát megoldást kínál a vendégei számára, így versenyelőnyre tehetnek szert. 

 

A Rakun terméke választ kínál az eldobható ételszállító dobozok növekvő mennyiségére. Célja, hogy elterjessze az acélból készült – polipropilén (PP) fedéllel és szilikon tömítéssel ellátott -, többszöri alkalommal újra felhasználható ételszállító dobozok használatát, amely által kevesebb hulladék keletkezik. A résztvevő vendéglátó egységek tárolják, tisztítják, rendezik és felhasználják a kimosott ételszállító doboz elemeket. 

 

További kérdés?

Legutóbbi sikertörténetek

Kapcsolatfelvétel

Töltse ki az alábbi űrlapot, és csapatunk örömmel segít kérdései, észrevételei kapcsán.

Köszönjük üzenetét! Hamarosan válaszolunk Önnek.