Irányítási rendszerek bevezetése és az ISO-szabványoknak való megfelelés

Az irányítási rendszerek és az ISO bevezetése fontos mérföldkövek a vállalat számára. A sikeres üzleti stratégia alapját képezik, mivel garantálják a világos és zökkenőmentes folyamatokat és a magas színvonalú szabványokat.

Mérje fel működési hiányosságait EHS szakértőinkkel

Az ISO-szabványoktól a komplex integrált irányítási rendszerekig – kezdjük el ezek bevezetését.

Mik azok az irányítási rendszerek és ISO-szabványok?

Az irányítási rendszerek és az ISO-szabványok az EHS-irányítás alapvető részét képezik. Az irányítási rendszerek segítik a szervezetet a működési célok meghatározásában és a stratégiák levezetésében. Az irányítási rendszerek, pl. egy minőségirányítási rendszer, lehetővé teszik az átlátható folyamatok és felelősségi körök megvalósítását. Az ISO-szabványok szakértők által meghatározott nemzetközi iránymutatások különböző területekre, például a minőség-, az energia-, a környezetgazdálkodásra vagy az egészségre és biztonságra vonatkozóan. Az ISO-szabványokat a Nemzetközi Szabványügyi Szervezet dolgozza ki és teszi közzé.

Hogyan lehet egy irányítási rendszer előnyös a vállalkozás számára?

Függetlenül attól, hogy kkv vagy nagyvállalat: a vállalatának előnye származik az EHS szakértőinkkel létrehozott és továbbfejlesztett irányítási rendszerből:

Növelje teljesítményét - most a holnapért.

Az irányítási rendszer bevezetésével új folyamatok és struktúrák jönnek létre és integrálódnak vállalatában. Támogatják a vállalata költségeinek és kockázatainak csökkentésében, valamint a jövőbeli kihívások kezelésében, a fenntarthatóság és a kapcsolódó jelentéstételi kötelezettségek széles területén is.

A mindenre egyformán alkalmas megoldások ritkán alkalmazhatók.

Ez az oka annak, hogy integrált és holisztikus megközelítéssel dolgozunk. Személyre szabott megoldásokkal támogatjuk az integrált energiagazdálkodási rendszer, a minőség, a munkavédelem és a környezetvédelem területén.

Külső támogatással a gördülékeny belső működésért.

Az EY denkstattal való együttműködés csökkenti a szervezet erőfeszítéseit, mivel több évtizedes tapasztalattal rendelkezünk az EHS-sel kapcsolatos témákban. Támogatjuk az irányítási rendszerek helyszíni vagy vállalati szintű bevezetését, és világszerte több mint 150 sikeres projektet tudhatunk magunk mögött. Mindehhez hozzáadva, vállalkozása profitálhat a projektmenedzsment terén szerzett jelentős tapasztalatainkból és hatékony ügyféltámogatásunkból.

Miért feleljen meg az ISO-szabványoknak

Az ISO-szabványok jelentik a legjobb megközelítést vállalatának céljai eléréséhez. A szabványokat azért dolgozták ki, hogy hatékonyan rögzítsék a környezetvédelmet, az energiahatékonyságot, valamint a munkahelyi egészséget és biztonságot a vállalatnál, és biztosítsák a folyamatos fejlesztést.

A szabványosítás, függetlenül attól, hogy a hatékonyság növelését vagy a környezeti hatások elkerülését célozza, egyértelmű folyamatokhoz vezet. Az ISO-szabvány szerinti tanúsítás biztosítja a minőségi követelményeket, és segít elkerülni a veszélyeket vagy a költségeket. Ezek a legelterjedtebb nemzetközi irányítási rendszerszabványok:

ISO 9001

Minőségirányítási rendszerek
(MIR)

ISO 14001

Környezetvédelmi irányítási rendszerek (KIR)

ISO 50001

Energiagazdálkodási irányítási rendszerek (EgIR)

ISO 45001

Munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági irányítási rendszerek (MEBIR)

Irányítási rendszer szolgáltatásaink

Támogatjuk a szervezetének működésének elemzését, hogy meghatározzuk, mely jövőbeli trendek és változások – például a klímaváltozás, a hulladékmentesség, az ipar 4.0 vagy az e-mobilitás – milyen hatással lesznek a vállalkozására. Ezekhez kapcsolódóan segítünk felismerni a lehetőségeket vagy kockázatokat, és meghatározni, hogy kik a kulcsfontosságú érdekelt felek és milyen elvárásaik vannak.

Az alábbi irányítási rendszer témákban támogatjuk a GAP-elemzésben, más néven hiányfelmérésben, a rendszer bevezetésétől a fejlesztésig, vaéamint a belső auditokban:

Szívesen támogatjuk a folyamatok különböző szakaszaiban, és megtaláljuk a vállalatának megfelelő stratégiát!

FAQ

Gyakran ismételt kérdések az ISO-ról és az irányítási rendszerekről

Az irányítási rendszer egy szervezet folyamataiból, eljárásaiból és eszközeiből áll. Egy hasznos irányítási rendszer segít az üzleti stratégia összehangolásában, a teljesítmény és a célok elérésének nyomon követésében.

Az irányítási rendszer bevezetésekor ügyfélspecifikus megközelítést alkalmazunk. Általánosságban azonban az irányítási rendszer bevezetése a következő lépéseken alapul:

  • GAP-elemzés elvégzése
  • A kontextus meghatározása és az irányelv kidolgozása
  • A kockázatok és lehetőségek értékelése
  • A jogi keretek felülvizsgálata és a jogi megfelelés biztosítása
  • Intézkedések kidolgozása a cselekvési tervhez vagy programhoz
  • Az adatgyűjtési és nyomon követési folyamatok biztosítása
  • Az irányítási rendszer belső szervezettségének garantálása
  • Rendszerdokumentáció létrehozása
  • PDCA-ciklus: A fejlesztési folyamat biztosítása

Az irányítási rendszer sikeres bevezetésének különböző tényezői vannak. Tapasztalataink azt mutatják, hogy elengedhetetlen előfeltétele, hogy legyenek a projekt iránt elkötelezett munkatársak, ami a vezetőség elkötelezettségére is vonatkozik. Ezenkívül elegendő időforrásnak kell rendelkezésre állnia az irányítási rendszer bevezetéséhez és fenntartásához. A motivációt magasan tarthatja a gyors győzelmek láthatóvá tétele. Ez meggyőzhet másokat is, akik kezdetben esetleg szkeptikusak. Az irányítási rendszerek bevezetése csapatmunka: minél többen támogatják a projektet, annál jobb.

A hatékony energiagazdálkodási rendszerek kulcsfontosságúak a vállalkozás energiateljesítményének javításához, a fogyasztás csökkentéséhez és a költségek mérsékléséhez. Biztosítjuk a vállalkozások számára az ISO 50001:2011 szabvány szerinti energiagazdálkodási rendszer bevezetéséhez szükséges támogatást. Ez magában foglalja a folyamatok kialakításában, az energiaauditok elvégzésében, az irányítási rendszer bevezetésében és a független tanúsító szervezet általi tanúsítás megszerzésében nyújtott segítséget.

A Nemzetközi Szabványügyi Szervezet meghatározása szerint az ISO-szabványok „egy olyan formula, amely leírja valaminek a legjobb módját”. Az ISO-szabványok nemzetközileg elismertek és különböző termékekre, szolgáltatásokra vagy tevékenységekre vonatkoznak.

Az ISO-szabványok önmagukban nem kötelezőek, és önkéntes alapon is alkalmazhatók. Csak akkor válnak kötelezővé, ha rendeletekben, például uniós irányelvekben hivatkoznak rájuk.

Kapcsolatfelvétel

Töltse ki az alábbi űrlapot, és csapatunk örömmel segít kérdései, észrevételei kapcsán.

Köszönjük üzenetét! Hamarosan válaszolunk Önnek.