Jogi megfelelés kezelése

A jogi megfelelőség az üzleti tevékenység egyik alapköve. Segítünk abban, hogy vállalata teljesítse kötelezettségeit, miközben minimális szinten tartja a szükséges erőforrásokat.

Az irányítási rendszerek helyes megvalósítása a különböző jogi és szabályozási követelményeknek való megfelelést feltételezi. Segítünk vállalatának, hogy jogbiztonságban legyen és hatékonyan kezelje az EMAS, az ISO 14001, az ISO 45001 vagy az ISO 50001 követelményeit.

Mit jelent a jogszabályi megfelelés?

A jogszabályi megfelelés a vállalkozásra vonatkozó törvények vagy irányelvek betartása. Az iparágtól függően azonban a megfelelési követelmények eltérőek lehetnek. A szabályozási megfelelés kezelése olyan irányelveket is magában foglal, mint az átvilágítás, a jelentéstételi követelmények vagy a megfelelő kockázatkezelés. A szabályozási megfelelés ezért összetett üggyé válhat, és súlyos jogi következményekkel járhat, ha a kötelezettségeket nem teljesítik.

Hogyan érheti el vállalkozása a jogszabályoknak való megfelelést?

A szabályozási megfelelés elérése különböző lépéseket és feladatokat foglal magában. Ahhoz, hogy a lehető legtöbbet hozza ki az irányítási rendszerekből és megerősítse a megfelelőségi politikáját, szorosan együttműködünk az EHS managerével. A jogszabályi megfelelés biztosításához ezek az intézkedések bizonyultak sikeresnek:

A megfelelés elmulasztásának jogi kockázatai

Pénzügyi szempontból jogi kockázatot jelent a meg nem felelés.

A vállalata hírnevének romlásán és lehetőségeinek csökkenésén túl a meg nem felelés magas jogi bírságokat, jogi szankciókat és költséges pereket eredményezhet. Tapasztalataink azonban azt mutatják, hogy a megfelelésben rejlő lehetőségek kihasználása és az ebből eredő előnyök nagyszerű motivációt jelentenek a vállalat jogkövető módon történő működtetésére.

Megfelelési szolgáltatásaink

Személyre szabott jogi megfelelés-menedzsment megoldásokat kínálunk a következő jogterületeken:

Környezet­védelmi jog

Energia­törvény

Munkavállaló­védelmi törvény

Negyedéves jogi frissítési szolgáltatás

Adatbázis-alapú megoldásokat kínálunk a vonatkozó jogszabályok változásainak nyomon követésére. Parterünk szoftvere, a LEGAL by denxpert szoftver a lényegre való összpontosítást, a felhasználóbarátságot és az érthetőséget ötvözi. Csak minimális időt kell a jogi követelmények nyomon követésével és értékelésével töltenie.

Jogi megfelelési (LC) ellenőrzések

Jogi felügyelet

Zöldremosás megelőzése

Szabályozásfigyelő szolgáltatásunk előre jelzi a jövőbeli európai és nemzeti szintű fejleményeket. A környezetvédelmi előírások betartásától a munkahelyi egészségvédelemig és biztonságig, szolgáltatásunk lehetővé teszi, hogy proaktívan kiigazítsa vállalati stratégiáját, és előre jelezze a jövőbeli piaci fejleményeket.

Szívesen támogatjuk a folyamatok különböző szakaszaiban, és megtaláljuk a vállalatának megfelelő stratégiát!

FAQ

Gyakran ismételt kérdések a jogi megfelelésről

A jogi megfelelés menedzsmentje a jogi követelményekkel, például a törvényekkel és rendeletekkel foglalkozik. A jogi megfelelés menedzsment feladata, hogy a belső feltételeket, például a folyamatokat és a munkamódszereket összhangba hozza a vállalkozására vonatkozó jogi követelményekkel.

A jogi követelményeknek való megfelelés érdekében javasoljuk, hogy a vállalaton belül egyértelmű folyamatokat és felelősségi köröket alakítson ki. Olyan időket élünk, amikor a vállalatok számára folyamatos változások és növekvő kötelezettségek vannak érvényben. Ezért sok ügyfelünk támaszkodik szolgáltatásainkra, például adatbázis-támogatott jogi nyilvántartásra vagy jogi csapatunk jogi nyomon követésére.

A denxpert LEGAL szoftverrel elindulhat a jogi megfelelés felé vezető úton. A megfelelőségi szoftver lehetővé teszi az EHS jogi tartalmának áttekintését és frissítését. denxpert LEGAL basic a tökéletes választás a jogi kötelezettségek kezelésére vagy ha fel akar készülni egy auditra. A denxpert LEGAL advanced egy lépéssel tovább megy, és lehetővé teszi az engedélykezelés kialakítását. Vegye fel velünk a kapcsolatot egy 30 perces ingyenes konzultációért.

Jogi szakértői csapatunk havi szinten figyeli az új és megváltozott jogszabályokat. Minden negyedév után 4-6 héttel közzétesszük a denxpert LEGAL-ban az adott negyedév jogszabályi változásait, előzetesen értékeljük a cégére vonatkozó relevanciát, és opcionálisan hírlevelet is küldünk, amely egy dokumentumban tartalmazza az összes változást. A szolgáltatáscsomaghoz egy éves workshop és egy helpdesk szolgáltatás is hozzáadható.

Kapcsolatfelvétel

Töltse ki az alábbi űrlapot, és csapatunk örömmel segít kérdései, észrevételei kapcsán.

Köszönjük üzenetét! Hamarosan válaszolunk Önnek.