Zöld logisztika

A zöld logisztika a környezetbarát szállítási és kézbesítési módszereket jelenti. Mivel a szállítmányozás a közlekedési kibocsátások 40 százalékát teszi ki, sürgősen szükség van a közúti közlekedés dekarbonizációjára, különösen a városokban.

A zöld logisztikai és fenntartható szállítási megoldásoknak többre van szükségük mint egy ráncfelvarrásra

A zöld logisztikai és szállítási menedzsmenthez tudományos megközelítést alkalmazunk mérhető célokkal, valamint olyan intézkedéseket dolgozunk ki, amelyek bizonyíthatóan kifizetődőek.

Mi a zöld logisztika?

A zöld logisztika olyan fenntartható megközelítés, amely a logisztikai folyamat valamennyi szakaszának környezeti hatásának csökkentésére összpontosít, a nyersanyagok beszerzésétől a késztermékek vásárlókhoz való eljuttatásáig. A hagyományos logisztikai módszerekkel megegyező minőség és szolgáltatási színvonal biztosítása mellett a zöld logisztika célja a hulladék minimalizálása, a kibocsátások csökkentése és az energiahatékonyság növelése. A vállalatok számára a zöld logisztika az ellátási lánc menedzsment és a vállalati társadalmi felelősségvállalás szempontjából rendkívül fontos. De a mobilitási stratégia, a regionális logisztika és a fenntartható infrastruktúra is olyan kérdések, amelyekkel a városoknak és régióknak foglalkozniuk kell. A közlekedés dekarbonizációja ugyanis többnyire közös megoldásokra támaszkodik.

Miért fontos a zöld logisztika?

Ahhoz, hogy a vállalkozások biztosítani tudják a szolgáltatásnyújtást, kulcsfontosságú az értéklánc mentén történő fuvarozási és logisztikai kibocsátások csökkentése Mivel a változó technológiai és szabályozási környezet meghatározza a vállalkozások megoldásainak sikerességét, a köz- és magánszektorral együttdolgozva alakítjuk a fenntartható logisztikai koncepciókat a vállalkozások, városok és régiók számára.

Ezek a koncepciók magukban foglalják az iparági, tudományos, technológiai és szabályozási elemzéseken alapuló flottaátállási és kibocsátási útvonalakat, az utazások elkerülésére, áthelyezésére és javítására irányuló intézkedéseket tartalmazó végrehajtási ütemterveket, valamint az üvegházhatású gázok elszámolását és jövedelmezőségi számításokat.

Hogyan profitálhat a vállalkozása a fenntartható logisztikából?

A fenntartható logisztika több szempontból is előnyös lehet egy vállalkozás számára, a hírnevet növelő előnyöktől kezdve a költségtakarékos és rendkívül hatékony ellátási láncig.

Kezdje el a változási folyamatot, hogy zöld vállalkozássá váljon

A fenntartható logisztikai gyakorlatok segíthetnek a vállalatnak abban, hogy zöld vállalkozássá váljon, ami javíthatja a hírnevét és növelheti az ügyfelek hűségét. A tudományosan megalapozott kibocsátási célok és a vállalata logisztikai és szállítási menedzsmentjére kiterjedő klímastratégiák jó kiindulópontot jelentenek a fenntarthatóság iránti elkötelezettségének bizonyítására.

Legyen meg az ellátási lánc kockázatkezelése

A zöld ellátási lánc menedzsment bevezetésével egy vállalkozás csökkentheti az ellátási lánc kockázatainak való kitettségét. Ezek a kockázatok a környezeti problémákhoz, például természeti katasztrófákhoz, az erőforrások kimerüléséhez és a kormányzati szabályozáshoz kapcsolódhatnak. Ha a vállalata ellátási lánc stratégiája kiterjed a zöld logisztikai megoldásokra, akkor egy lépéssel előrébb jár.

Fenntartható gyakorlatok kialakítása és a jövőre való felkészülés

A fenntartható logisztikai gyakorlatok bevezetése, például az alternatív üzemanyagok használata, a csomagolási hulladék csökkentése és a szállítási útvonalak optimalizálása csökkentheti a vállalkozás környezeti hatását. A környezetvédelmi intézkedéseket és a szállítási tevékenységek dekarbonizációjára irányuló erőfeszítéseket az ESG-besorolásokban is figyelembe veszik.

Szolgáltatásaink

Fenntartható logisztika és az árufuvarozás dekarbonizációja

Ügyfeleinkkel együtt dolgozunk a fenntartható logisztika és az árufuvarozás dekarbonizációján, a stratégiától a végrehajtáson át a jelentéstételig. Ebben támogatjuk mind a logisztikai szolgáltatókat, mind a különböző iparágakból származó vállalkozásokat, amelyek célja a szállítási lábnyomuk csökkentése.

Fenntartható városi és regionális logisztika

A közszférával is együttműködünk a fenntartható logisztika városi vagy regionális szintű kezelésében.

Emelje logisztikáját a fenntarthatóság új szintjére!

Holisztikus megközelítésünkkel a kibocsátáscsökkentést az ellátási lánc stratégiájának központi részévé tesszük.

FAQ

Gyakran ismételt kérdések a zöld logisztikáról

A zöld logisztika az ellátási lánc szállítási tevékenységeinek tervezése, végrehajtása és optimalizálása során alkalmazott, környezetileg fenntartható gyakorlatokra és technológiákra utal. Ez magában foglalja a szállítási műveletek környezeti hatásának csökkentését a hulladék minimalizálásával, valamint az energiafogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésével. Ha vállalata zöld logisztikát alkalmaz, javíthatja környezeti fenntarthatóságát, csökkentheti költségeit, és javíthatja hírnevét az ügyfelek és más érdekelt felek körében. Tudjon meg többet fenntartható logisztikai szolgáltatásainkról és megoldásainkról.

A zöld logisztika esetében a megfelelő stratégia egyéni kérdés. Mindazonáltal vannak olyan szempontok, amelyek segítenek elérni a célokat, hogy jelentősen csökkentse a szállítási kibocsátást. Ügyfeleinkkel általában ezeket a lépéseket követjük:

  1. A projekt elindítása: Összehangoljuk a vállalati célokat és a hatóköröket, és meghatározzuk a felelős csapatot. Átvilágítjuk a technológiai, szabályozási és gazdasági ösztönzőket is.
  2. Elemzési szakasz: Elemezzük a szállítási és vállalati adatokatt, és kiszámítjuk a kibocsátásokat.
  3. Célok kitűzése: Elemezzük a dekarbonizációs és technológiai útvonalakat, és meghatározzuk a cselekvési területeket, a stratégiai tulajdonságokat és az üvegházhatású gázok csökkentési potenciálját (KPI-k).
  4. Megoldások: A közlekedés dekarbonizációjára irányuló intézkedéseket dolgozunk ki (beleértve a megvalósíthatóságot is), és együttműködési megközelítéseket egyeztetünk a beszállítókkal és a pilot projektek keretében.
  5. Koncepció: Az intézkedések rangsorolása, ütemterv felállítása (költségek, előnyök, felelősségek stb.) és a szén-dioxid-kompenzáció felhasználásának meghatározása.
  6. Végrehajtás: Segítünk az intézkedések ütemtervbe való integrálásában, az irányelvek elfogadásában, valamint a kommunikáció, a nyomon követés és az ellenőrzés támogatásában.

Szeretné megérteni, hogyan támogatjuk vállalkozását a zöld logisztika és a dekarbonizációs stratégia terén, amely megbízható eredményekhez vezet? Ne habozzon, vegye fel velünk a kapcsolatot.

A zöld ellátási lánc biztosítása magában foglalja a fenntarthatósági gyakorlatok alkalmazását az ellátási lánc teljes folyamatában, a nyersanyagok beszerzésétől a termék végső, a vásárlóhoz történő eljuttatásáig. A CSRD és más szabályozások miatt az ellátási lánc egyre inkább a szabályozási figyelem középpontjába kerül. Ez jelentősen kibővíti a vállalatok felelősségi körét. Tapasztalataink azt mutatják, hogy a fenntarthatóság az ellátási láncban, bár összetett, figyelemre méltó eredményeket hozhat. A legjobb, amit tehet, ha ezt a munkát időben elkezdi.

Kapcsolatfelvétel

Töltse ki az alábbi űrlapot, és csapatunk örömmel segít kérdései, észrevételei kapcsán.

Köszönjük üzenetét! Hamarosan válaszolunk Önnek.