CDP jelentés

A CDP egy elismert közzétételi forma, amely szabványosított kérdőíveket és egy megfelelő átlátható pontozási módszertant használ a vállalati környezeti hatások értékelésére. A CDP-ben való részvétel nemcsak a klímaváltozással, a vízbiztonsággal és az erdőkkel kapcsolatos hatásokkal kapcsolatos releváns adatok közzétételében segíti. A kérdőívek azt is lehetővé teszik, hogy vállalata azonosítsa a vállalati klímagazdálkodással kapcsolatos jövőbeli fejlesztési lehetőségeket.

Tegye meg a következő lépést az átláthatóság és a megbízhatóság felé

Fedezze fel és javítsa környezeti lábnyomát. A CDP a kulcs.

Mi az a CDP?

A CDP, korábbi nevén Carbon Disclosure Project, egy befektetők által kezdeményezett nem kormányzati szervezet, amely évente gyűjti össze a vállalatok klíma és környezetvédelmi szempontból releváns adatait és információit. A CDP célja, hogy pozitívan járuljon hozzá a környezetvédelemhez azáltal, hogy segíti a vállalatokat környezeti hatásuk összegyűjtésében és csökkentésében. Ezért a CDP keretrendszer hatékony eszköz lehet a vállalati fenntarthatósági menedzsment és a fenntarthatósági jelentéskészítés számára.

Mit jelent a CDP pontszám?

A CDP-pontszám a vállalatok és az érdekelt felek számára információt nyújt a környezeti teljesítményükről. A CDP-pontszámok mutatják a stratégiákat, az irányítást és a folyamatokat, amelyek célja a klímaváltozásra, az erdőirtásra és a vízbiztonságra gyakorolt vállalati hatások csökkentése. Az éves pillanatképen túl a CDP-pontszámok megmutatják a vállalat teljesítményét és fejlődését az idők folyamán, és összehasonlíthatóvá teszik azt a fejlődés értékelése érdekében.

A CDP jelentés előnyei

A CDP-nek történő adatközléssel vállalata a következő előnyökhöz jut:

 • a klímaváltozással kapcsolatos kockázatok és lehetőségek feltárása
 • proaktív felkészülés a klímaváltozással kapcsolatos szabályozásokra és jogszabályokra
 • a fenntarthatósági stratégia és intézkedések terén elért eredmények nyomon követése
 • a vállalata tevékenységének összehasonlítása más vállalatokkal
 • egy jól ismert keretrendszer, amely összhangban van az ISSB-vel, ESRS-el, TNFD-vel, TCFD-vel, GRI-vel, fenntartható finanszírozás taxonómiákkal és más ESG jelentési keretrendszerekkel
 • a jelenlegi és az új befektetői szándék fokozása
 • a hírnevének javítása

CDP jelentési szolgáltatásaink

Kezdjen el strukturáltan és holisztikusan foglalkozni a fenntarthatóság és a klíma kihívásaival. Szakértőink szívesen támogatják a CDP Klímaváltozás, Víz, Erdő és Ellátási lánc programjainak alkalmazásában.

A következő témákkal foglalkozunk:

Ha vállalata más minősítésekben is részt vesz, például a RobecoSAM vállalati fenntarthatósági értékelésben vagy az ISS ESG-ben, szívesen támogatjuk a szinergiahatások megvalósításában a benyújtandó kérdőívek hatékony feldolgozásának biztosításával.

Szívesen támogatjuk a folyamatok különböző szakaszaiban, és megtaláljuk a vállalatának megfelelő stratégiát!

FAQ

Gyakran ismételt kérdések a CDP-ről

A CDP jelentés a jelentős környezeti hatásokra vonatkozik. Ez olyan témákat foglal magában, mint a klímaváltozás, az erdőirtás és a vízbiztonság. A CDP a környezeti információk közzétételének globális rendszere, és ezért a környezeti jelentéstétel egyik legelismertebb formája.

A CDP célja, hogy mérhetővé tegye a környezeti hatásokat, és hozzájáruljon a változáshoz. Saját üzleti tevékenységük környezeti hatása gyakran komoly kihívások elé állítja a vállalatokat. A szabályozási követelmények egyre szigorúbbak, és az átláthatóság iránti igények is nőnek. A CDP támogatja a vállalatokat abban, hogy ne csak szisztematikusan mérjék környezeti hatásaikat, hanem kommunikálják is azokat.

A CDP-n keresztül történő közzététel számos előnnyel jár vállalata számár. A CDP módszertana nemcsak elismert, hanem más keretrendszerekkel és fenntarthatósági szabványokkal is kompatibilis. Tapasztalt fenntarthatósági szakértőként a CDP-t az átfogó kép fontos részének tekintjük, amely támogatja vállalatát fenntarthatósági törekvéseiben. Ennek alapja a megbízható adatbázis, amelyet a CDP-módszerrel építhet.

 • Február/március: A frissített CDP-kérdőívek közzététele és a vállalatok tájékoztatása arról, hogy meghívást kaptak-e a részvételre.
 • Áprilistól megnyílik az online válaszadási rendszer (ORS) a közzétételre. A vállalatok ekkor már feltölthetik válaszaikat.
 • A kérdőívek benyújtásának határideje július vége.
 • Az év vége: A CDP minősítési eredményeit közzétesszük

A CDP közzététele háromféleképpen kezdhető meg:

  1. A vállalat meghívása a befektetők részéről (csak tőzsdén jegyzett vállalatok esetében)
  2. A vállalat meghívása a vevők által a beszállítói elkötelezettségi programok vagy más iparági kezdeményezések révén
  3. Önkéntes részvétel, meghívás nélkül

A CDP három vállalati kérdőívvel rendelkezik: klímaváltozás, erdők és vízbiztonság. A vállalat részt vehet egy, kettő vagy mindhárom témában, és nyilvánosságra hozhatja információit. Általánosságban a kötelező információk az irányításra és a politikára, a kockázatok és lehetőségek kezelésére, a környezetvédelmi célokra és stratégiára, valamint a forgatókönyv-elemzésre terjednek ki.

A kérdőív modulárisan van felépítve, ami lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy a vállalati klímavédelem jelenlegi állapotának megfelelően válasszák ki a közzététel módját. Szakértőink támogatják a jelenlegi helyzetet tükröző, költséghatékony és pragmatikus megközelítés megtalálásában.

A kérdőív megválaszolása lehetővé teszi, hogy azonosítsa az éghajlat- és környezetgazdálkodásában meglévő hiányosságokat. A beküldés után azt tanácsoljuk a vállalatoknak, hogy elemezzék a kérdőívet, és rangsorolják a rövid és hosszú távon megvalósítandó témákat, gyakorlatokat és struktúrákat, hogy folyamatosan javítsák teljesítményüket.

Kapcsolatfelvétel

Töltse ki az alábbi űrlapot, és csapatunk örömmel segít kérdései, észrevételei kapcsán.

Köszönjük üzenetét! Hamarosan válaszolunk Önnek.