Környezetvédelmi tervezés

A környezetvédelmi jogi szabályozás jelentős feladatokat ró a vállalkozásokra, környezethasználókra. Az induló beruházások sikerét is alapvetően befolyásolja a szükséges engedélyek gyors rendelkezésre állása. Az EY denkstatt szakértői segítenek a legmegfelelőbb megoldás megtalálásában. Több évtizedes tapasztalattal rendelkezünk a tervezés és engedélyeztetés területén az egységes környezethasználati engedélyek (IPPC), a környezetvédelmi hatásvizsgálatok és megvalósíthatósági tanulmányok kidolgozásában, valamint a szennyezés felmérés és tényfeltárás, klímavédelem vagy a terjedés modellezés területén egyaránt.

 

Munkatársaink rendelkeznek a környezetvédelmi, természetvédelmi és tájvédelmi szakértői tevékenységhez kapcsolódó, környezetvédelmi szakértői jogosultságokkal, melyet az EY denkstatt ügyfélorientált és fenntartható szemléletével integráltan, hatékonyan alkalmaznak. Legyen szó előzetes, kockázatfelmérő vizsgálatokról, megvalósíthatósági tanulmányok körültekintő megírásáról vagy környezetvédelmi tervfejezet létrehozásáról, munkatársaink minden esetben a legkorszerűbb megoldást választják az adott projekt zökkenőmentes megvalósításához.

Milyen előnyökkel jár ez?

  • Kockázatcsökkentés
  • Széleskörű tapasztalat IPPC, környezetvédelmi hatásvizsgálatok és megvalósíthatósági tanulmányok hatékony kidolgozásában
  • Szigorú projektmenedzsment a hatékony ügyféltámogatás érdekében
  • Időtakarékos eszközök a jogi megfelelőség hatékony megvalósítása érdekében
  • Költséghatékonyság

További szolgáltatások

Vízjogi engedélyeztetés

Tartalmazza a létesítmény vagy tervezett munka alapadatait, a tervdokumentációt és a korábban esetlegesen történt módosulásokat.
A vízjogi engedélyezés fő feladatköre a beruházás kapcsán vízjogi létesítési engedély majd az üzemeltetési engedély iránti kérelem összeállítására, a VOR azonosító és vagyonkezelői nyilatkozat igénylésre, valamint a teljes engedélyeztetési eljárás lefolytatására terjed ki.
További információ

Kárelhárítási terv

A környezetkárosodás megelőzésének és elhárításának rendjéről szóló 90/2007. (IV.26) Korm. rendelet alapján.
Az üzemi kárelhárítási terv, vagy veszélyelhárítási terv (havária terv) a lehetséges környezeti káresemények számbavételéről és a környezeti haváriák elhárítására való felkészülésről, a környezeti kárelhárítás módjáról szól.
További információ

Katasztrófavédelem

Cégünk segít a törvény és a SEVESO szabályozás által előírt kötelezettségek felismerésében, az üzem felülvizsgálatában, valamint közreműködik engedélyek megszerzésében
A katasztrófavédelmi engedélyeztetési kötelezettség azokra a veszélyes anyagokkal, készítményekkel foglalkozó cégekre vonatkozik, amelyek a 219/2011. (X. 20.) Korm. rendelet szerinti határértéket elérő mennyiségű veszélyes anyag tárolására képes a telephelyén.

Terjedésmodellezés

Légszennyező kibocsátás hatásterületének, illetve hatásainak meghatározása speciális ismereteket, és terjedési (transzport) modellezésre alkalmas szoftvert igényel.
A számítások alapján értékelhető a létesítmény várható hatása összevetve a 4/2011. (I.14.) VM rendeletben meghatározott egészségügyi határértékekkel és tervezési irányértékekkel.
További információ

Klímakockázati tervfejezet

A környezeti engedélyeztetés részét képezi az előzetes vizsgálat, illetve környezeti hatásvizsgálat, melynek eleme az éghajlatvédelmi szakvéleményt tartalmazó fejezet.
A dokumentumban értékelésre kerül a tervezett tevékenységre vonatkozóan a telepítési helyen és a feltételezhető hatásterületen az éghajlati tényezőkből származó kitettséget és azt alátámasztani legalább az elmúlt harminc évre vonatkozó klímamodellekből származtatható és legalább harminc évre előrejelzett adatokkal.
További információ

Környezetvédelmi tervfejezet

A környezetvédelmi tervfejezet az építési engedély iránti kérelmek, illetve a telepengedély iránti kérelmek egyik kötelező melléklete.
Elkészítése létfontosságú lehet, hiszen enélkül akár hónapokkal is eltolódhat az építési engedély kézhezvétele, sőt a beruházás meghiúsulhat. A környezetvédelmi tervfejezetek rendkívül változó kiterjedésűek lehetnek a tervezett ipari tevékenység és környezeti kockázatának függvényében.
További információ
Szívesen támogatjuk a folyamatok különböző szakaszaiban, és megtaláljuk a vállalatának megfelelő stratégiát!

Kapcsolatfelvétel

Töltse ki az alábbi űrlapot, és csapatunk örömmel segít kérdései, észrevételei kapcsán.

Köszönjük üzenetét! Hamarosan válaszolunk Önnek.