ISO 14001:2015 rendszert támogató megoldás? Think!Legal

Think!Legal

Az új ISO 14001:2015-ös szabvány már szigorúbb követelményeket és sokkal egyértelműbb megfogalmazásokat tartalmaz több szempontból is.

A környezetközpontú irányítási rendszer új szabványának előírásait a think!legal management software pontról pontra támogatja.

Lássuk a legfontosabb pontokat:

A szabvány megköveteli a megfelelési kötelezettségek megállapítását, a megfelelési kötelezettségek szervezetre való vonatkozásának meghatározását, melyekről dokumentált információt kell fenntartani. A think!legal telephely specifikusan listázza a cégre vonatkozó kötelezettségeket és előírásokat hatályos jogszabályi, saját határozati, valamint belső utasítási körből egyaránt. A hatályos jogszabályi adattartalma havonta frissül. A rendszer minden módosítást dokumentál és előhívható módon raktároz.

A megfelelést ki kell értékelni, és szükség esetén intézkedni kell. A megfelelési kiértékelésének eredményeiről bizonyítékként dokumentált információt kell fenntartatnia a szervezetnek. A management rendszer a relevánsnak ítélt kötelezettségekből kérdőívet generál, melyhez szorosan kapcsolódó feladatkezelő rendszer párosul. A kérdésekre adott válaszok alapján könnyen lehet vállalaton belül feladatokat és intézkedési terveket generálni és azok aktuális állását riportálni.

A szervezetnek tervezett időközönként belső auditot kell tartania, melyben ellenőrzik, hogy a szervezet irányítási rendszerére vonatkozó saját követelményeknek és a szabványkövetelményeknek megfelel-e a szervezet, illetve, hogy eredményes-e az irányítási rendszer működtetése. A think!legal a relevánsnak ítélt kötelezettségekből belső audit check listát generál az igényelt területekre szeparáltan és átfogóan a teljes cégre nézve egyaránt. Külön riportálhatók a nemmegfelelőségek és az intézkedési tervek (feladatkezelés) is a vállalat vezetése vagy akár az auditor felé.

A szervezetnek szükséges figyelemmel kísérnie, mérnie, elemeznie és értékelnie környezeti teljesítményét. A think!legal infografikai megoldásokkal ad vizuális és gyors átfogó képet a vállalat környezeti teljesítményéről területekre, telephelyekre külön-külön és a komplex rendszerre egyaránt. A rendszer külön tudja kezelni a szervezet saját határozatait, előírásait, utasításait és azokból képes kötelezettségeket kezelni egyaránt.

A felsővezetőségnek tervezett időközönként át kell vizsgálnia a szervezet környezetközpontú irányítási rendszerét. A management rendszerrel a munkatársak gyors átfogó képek mellett teljeskörű, részletes riportokat tudnak prezentálni a vállalat vezetősége felé.

A szervezetnek nemmegfelelőség előfordulása esetén:

Szabványpont szerint

Think!Legal megoldása

reagálnia kell ezekre a nemmegfelelőségekre

a feladatmanagement rendszerben azonnali feladatkiírásra képes a felelős kolléga részére

értékelnie kell, hogy szükség van-e intézkedésre a nemmegfelelőség okainak megszüntetésére

a kérdőív kitöltésénél többen is megítélhetik az adott téma megfelelőségének kérdését, véleményezéssel, kommentek generálásával

végre kell hajtania minden szükséges tevékenységet

a rendszerrel célzottal a nemmegfelelőséghez kapcsoltan lehet feladatokat delegálni

át kell vizsgálnia minden végrehajtott helyesbítő tevékenység eredményességét

a feladatmanagement visszacsatoláson alapszik, a feladat elvégzéséről értesítést kell küldjön a felelős, amit a feladat kiíró elfogadhat ellenőrzés után

el kell végeznie a változtatásokat a környezetközpontú irányítási rendszerben, amennyiben az szükséges.

az intézkedési tervek és feladatok dokumentáltak, riportálhatók, véleményezhetők

 

A szervezetnek bizonyítékként dokumentált információt kell megőriznie:

  • a nemmegfelelőségek jellegéről és minden, azok nyomán megtett intézkedésről;
  • az összes helyesbítő tevékenység eredményéről.

A think!legal minden változást, módosítást, feladatot, megjegyzést és hozzászólást visszanyerhető formában raktároz.

 

Ingyenes tanácsadásért és demo hozzáférésért keresse szakértőinket bizalommal!

Kapcsolat

FÖLDESI Marcella                             VÁRSZEGI Katalin
Környezetvédelmi tanácsadó               Környezetvédelmi tanácsadó
foldesi.m@denkstatt.hu                   varszegi.k@denkstatt.hu

Mobil: +36 70 395 7772                      Mobil: +36 20 969 4747

 

 

Az alábbi képre kattintva megtekintheti videónkat a szolgáltatásról:

Kapcsolódó szolgáltatások: