FÓKUSZBAN: a friss levegő

A tavasz beköszöntével szerencsére egyre több időt tölthetünk a szabad levegőn, amely fontosabb lehet számunkra, mint gondolnánk. Az illékony szerves vegyületek, összefoglaló néven VOC-k ugyanis az ipari környezetben és a hétköznapjainkban is egyre jelentősebb hatással vannak életünkre. Illékonyságuk folytán gyorsan párolognak és elvezetés hiányában szivárgás útján (fugítív) vagy pont-, lineáris-, esetleg felületi forrásként (diffúz) a levegőt szennyezik. Az emberi egészségre és a környezetünkre egyaránt veszélyesek. Magas koncentrációjuk tünetei lehetnek: köhögés, asztmaszerű tünetek; szem, orr és torok irritáció, fáradtság, szédülés, hányinger, mellkasi fájdalom; és a korai VOC-expozíció hatással lehet a magzat fejlődésére, és az újszülött idegrendszerére is.

Cégünk rendelkezik Multi PID 2 típusú hordozható gázmérő műszerrel, amely az innovatív PID technológia gyors reakcióidejének köszönhetően nagyszerűen alkalmazható szivárgás ellenőrzésére. Lehetővé teszi a szennyezett föld vagy folyadékok feletti levegő vizsgálatát, a kipufogógáz méréseket zárt helyeken, egészségtelen épület szindróma (SBS - sick building syndrome) okainak felderítését.

Amennyiben szeretnének meggyőződni róla, hogy munkatársaik nincsenek kitéve magas VOC koncentrációnak, forduljanak hozzánk bizalommal!