Módosultak a hatósági eljárások és határidők

Kiszámíthatóbbá váltak az ügyintézési határidők – módosult a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló törvény: az új szabályozás előtérbe helyezi a beruházások előkészítését és tervezését végző szakemberek felkészültségét a hatósági adminisztratív folyamatokkal kapcsolatban is. A változások következményeképpen az előzetes tervezői egyeztetések jelentősége a korábbiaknál is jobban előtérbe kerül.

Egyrészről a hatóság a kérelem benyújtásától számított rögzített határidőn belül (maximum 60 nap) köteles a határozatát kiadni, ugyanakkor az ügyintézési határidőbe a hiánypótlások időtartamának is bele kell férnie. Rosszul előkészített dokumentáció, vagy késve teljesített hiánypótlás esetén az eljárás könnyen eredménytelenül záródhat és az eljárás a kérelem ismételt benyújtásával kezdhető újra. Az időveszteség a teljes beruházás csúszását eredményezheti, amely a befektetés megtérülését rontja.

 A denkstatt felkészült tanácsadóként kínálja szolgáltatásait előzetes vizsgálat, környezetvédelmi engedély megszerzése, illetve IPPC felülvizsgálatok területén. További információért keresse szakértőinket.

 Kapcsolódó szolgáltatások: