MSZ 28001:2008 MEBIR vezető auditor képzés

  • Az Ön partnere:
Denkstatt Hungary
Barabás Dalma

MSZ 28001 MEBIR vezető auditor képzés (MSZ 28001:2008 Munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági irányítási rendszer vezető auditor képzés, MEBIR vezető auditor képzés, MEBIR vezető auditor tanfolyam)


A munkahelyi egészségvédelem és biztonság (MEB) irányítási rendszer (MEBIR) vezető auditor képzés célja
MEBIR vezető auditorok képzése az MSZ 28001:2008-as Munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági irányítási rendszer (OHSAS) auditálásának lefolytatásához. A MEBIR vezető auditor képesítéssel a hallgatók a munkahelyükön MEBIR belső auditokat, vállalkozóként MEBIR külső auditokat, valamint a partnereiknél, beszállítóiknál vevői, beszállítói MEBIR auditokat folytathatnak le.


Kinek szól az MSZ 28001:2008 MEBIR vezető auditor képzés?
Munkavédelmi technikusoknak, munkavédelmi mérnököknek, munkavédelemmel foglalkozó szakembereknek szervezzük a tanfolyamot. A Munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági irányítási rendszer, MEBIR rendszer (MSZ 28001:2008) bevezetésében, működtetésében, belső és külső munkavédelmi auditálásában érintett Megbízottaknak és Vezetőknek, magas szintű, elméleti és gyakorlati ismeretekkel szolgál ez az intenzív MEBIR tréning.

A MEBIR vezető auditor képzés formája, előadók
A négy napos MEBIR képzés, OHSAS tanfolyam első három napján interaktív előadások hangzanak el, a hallgatók esettanulmányon alapuló feladatokat és helyzetgyakorlatokat oldanak meg, majd a negyedik napon MEBIR audit helyzetgyakorlatokat oldanak meg a hallgatók.
A MEBIR tanfolyam munkavédelmi hatósági szakemberek, vezető MEBIR tanácsadók és MEBIR vezető auditorok irányításával folyik.

1. Munkavédelmi jogi szabályozás
A magyar munkavédelmi jogrendszer felépítése, ismertetése
Munkavédelmi Törvény, munkavédelmi szabályzat, a munkáltatók kötelezettségei, a Munkáltatói, munkavállalói jogok, és kötelezettségek, munkavállalók érdekvédelme, munkavédelmi képviselet, munkahelyi munkavédelmi bizottság, paritásos munkavédelmi testület kockázatértékelés, munkavédelmi érdekképviselet a munkahelyeken; egyéni védőeszköz kiválasztás, juttatás, üzemegészségügy, foglalkozás-egészségügyi szolgálat, egészségügyi alkalmasság, foglalkozási megbetegedés, elsősegély nyújtás, munkavédelem hatósági felügyelete, tűzvédelem, a munkavégzés tárgyi feltételei; a munkavédelmi üzembe helyezés, munkabaleset fogalma, kivizsgálása, nyilvántartása, bejelentése


2. Munkahelyi egészségvédelem és biztonság irányítási rendszer (MSZ 28001:2003 és MSZ 28001:2008) szabvány ismertetése
Tervezés az MSZ 28001 szabvány szerint
MSZ 28001 MEBIR szabványsorozat áttekintése, MEB politika, Veszélyazonosítás, kockázatértékelés és a kockázat kézben tartásának meghatározása, MEBIR célok, a munkavédelmet érintő programok meghatározása

MEBIR rendszer bevezetés, MEBIR rendszer működése

A MEBIR vezető auditor képzésen az MSZ 28001:2008 szabvány szerinti OHSAS rendszer bevezetésének lépéseit tekintjük át. Az OHSAS rendszer bevezetésének első lépése a szervezeti felépítés és a MEB felelősség meghatározása. A munkavédelem és így a MEBIR hangsúlyos része a képzés, kommunikáció. Az előadások következő része a MEBIR dokumentációjáról szól, a dokumentumok és feljegyzések kezelése, a MEBIR rendszer működésének szabályozása kerül terítékre, valamint a felkészültség és reagálás vészhelyzetekre elvárásait nézzük át a MEBIR szempontjából.

Az események kivizsgálása, ellenőrző és helyesbítő tevékenység
A MEBIR teljesítmény mérése és figyelemmel kísérése; MEB események kivizsgálása, nemmegfelelősség, helyesbítő- és megelőző tevékenység, MEBIR belső audit

MEBIR vezetőségi átvizsgálás

3. MEBIR audit - gyakorlat


MEBIR vezető auditor képzés eredménye, képesítés
A sikeresen vizsgázott hallgatók, a DENKSTATT által kiállított Munkahelyi egészségvédelem és biztonság irányítási rendszer - MEBIR Vezető auditor Occupational Health and Safety - OH&S Lead Auditor eredményes vizsgát igazoló kétnyelvű bizonyítványt kapnak.

Amennyiben kihelyezett MEBIR vezető auditor képzés érdekelné, arról minden esetben egyedi ajánlatot adunk, kérjük keressen minket!

Aktuális képzésünk:
Képzés időpontja: 2018. július 02-06.
Helyszín: Denkstatt Iroda, 1037 Budapest, Seregély u. 6.

Jelentkezési lapunkat itt letöltheti: LETÖLTÉS