Fémtörvény

2010. január 01-én lépett hatályba az egyes fémek begyűjtésével és értékesítésével összefüggő visszaélések visszaszorításáról szóló 2009. évi LXI., un. Fémtörvény.

Az egyes fémek begyűjtésével és értékesítésével összefüggő visszaélések visszaszorításáról szóló 2009. évi LXI., un. Fémtörvény és annak végrehajtási rendelete 2010. január 1-jén lépett hatályba.

Ezt követően a jogszabály által megjelölt fémkereskedelmi tevékenység csak a fémkereskedelmi hatóság által kiadott érvényes engedély, fémkereskedelmi engedély birtokában, tevékenységi biztosíték nyújtása mellett végezhető. Fémkereskedelmi hatóságként a kormány a vám- és pénzügyőrséget jelölte ki.

A fémkereskedelmi hatóság látja el a törvényben meghatározott fémkereskedelmi engedélyezési-, ellenőrzési- és ezekhez kapcsolódó szankcionálási feladatokat.

Afémtörvény a fémkereskedelemmel kapcsolatos adatszolgáltatásra is tartalmaz követelményeket

A fémtörvény szerinti adatszolgáltatás benyújtására - az fémtörvény adatszolgáltatás napi, illetve havi összesítés alapján történik - kizárólag elektronikus úton, a vám- és pénzügyőrség honlapján térítésmentesen hozzáférhető és letölthető nyomtatványkitöltő programmal kerülhet sor a fenti átmenet lejártát követően.

A fémtörvény követelményei:

Kapcsolódó szolgáltatások
» Informatikai rendszerek
» Szoftver fejlesztés
» Környezetvédelmi szoftver
» Hulladék bevallás