EMAS bevezetése

  • Az Ön partnere:
Denkstatt Hungary
Sólyom Eszter

Az EMAS rendszer követelménye:

AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS 1221/2009/EK RENDELETE (2009. november 25.) a szervezeteknek a közösségi környezetvédelmi vezetési és hitelesítési rendszerben (EMAS) való önkéntes részvételéről, röviden EMAS rendelet.

Az EMAS, Környezetvédelmi vezetési és hitelesítési rendszer, angoul Eco-Management and Audit Scheme egy környezetközpontú irányítási rendszer, a környezeti fenntarthatóság érdekében. Az EMAS a gyakorlatban egy KIR rendszernek felel meg. Az EMAS és a KIR kövtelményrendszere, azaz az EMAS rendelet és az ISO 14001 szabvány sok eleme szó szerint azonos; az EMAS azonban szigorúbb követelményeket vár el.

Az EMAS rendelet alapján bevezetett EMAS rendszer révén az EMAS környezetirányítási rendszert bevezető gazdasági társaság részt vesz a közös európai uniós nyilvántartásban.

Az EMAS III. rendelet célja, hogy támogassa a szervezetek környezetvédelmi teljesítmény értékelését és folyamatos fejlesztését. Az EMAS III további feladata, hogy tájékoztassa a nyilvánosságot, az érdekelt feleket a szervezetről és a szervezet környezeti teljesítményéről.

Az EMAS bevezetésének lépései


Cégünk szolgáltatása:


Kapcsolódó szolgáltatások:
ISO 14001:2004 KIR - Környezetközpontú irányítási rendszer